matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja roznowartosciowa
lollo:
Zbadac roznowartosciowosc funkcji f(x)=x+
1
x
27 paź 11:54
J :
1
Funkcja nie jest różnowartościowa, bo np. dla x
1
= 2 i x
2
=
...
2
5
f(x
1
) = f(x
2
) =
2
27 paź 12:51