matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
mirka:
wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=4x2−8x
27 paź 09:13
Tadeusz:
4x(x−2)=0 ... i odczytuj
27 paź 09:14
J :
4x
2
− 8x = 0 ⇔ 4x(x − 2) = 0 ⇔ x = 0 lub x = 2
27 paź 09:14