funkcja kwadratowa
Monika: Wykres funkcji g otrzymano przez przesunięcie wykresu funkcji f(x) = 2x
2 + 8x + 5 o wektor
| | 17 | | 17 | |
[ |
| , |
| ]. W jakim punkcie znajduje się wierzchołek paraboli będącej wykresem |
| | 4 | | 4 | |
funkcji g?
27 paź 00:34
Eta:
| | −8 | |
xWf= |
| = −2 , yWf=f(−2)=8−16+5=−3 |
| | 4 | |
| | 17 | | 17 | |
Wf(−2,−3) to Wg(−2+ |
| , −3+ |
| )= ....... |
| | 4 | | 4 | |
27 paź 01:06
pies: dlaczeego sie dodaje wektor? pwektor p a nie odejmuje?
25 sty 17:55
viasing777: f(x)=22+8x+5
p= −b2a + −84 = −2
q=−(64−4*5*2)8 = −3
f(x)= 2(x+2)2 −3
f(x)= 2(x+2−174)2 − 3+174
f(x)= 2(x+84−174)2 − 124+174
f(x)= 2(x− 94)2 − 54
|94* −54|= 4516 ≈2,8125
kod:812
9 sty 14:33