.
michałek: od razu mówię, że caly dzien robie zadania mam je na jutro i tych juz nie dam rady czasowo.
1. równanie kwadratowe ax2 + bx + c ma 2 pierwiastki z których jeden jest iloczynem drugiego
przez liczbę n n nalezy do licz b naturalnych dodatnich. wykaż ze b2= (n+1)2 / n
2. udowodnij ze dla dowolnej wartosci parametru m suma odwrotnosci pierwiastkow rownania 5x2
+ 12m2x + 3x −3m2 −1 = 0
3.udowodnij ze rownanie cos2 xsinx + √3sin x + 2sinx = 3tg pi/3
jak ktos mi pomoze bedeee bardzo szczesliwy i wdzieczny
26 paź 20:47
Eta:
| | (n+1)2 | |
W zad.1/ powinno być "wykaż,że b2= |
| *ac |
| | n | |
26 paź 21:08