matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
dziewczyna:
do wykresu funkcji f (x) = 0,5
x
należy punkt ? (−2,4 ) czy (−1,3)
14 lis 14:52
Basia:
f(−2)=0,5
−2
= (
1
2
)
−2
= 2
2
= 2 (−2,4) należy f(−1) = 0,5
−1
= 2 ≠3 (−1,3) nie należy
14 lis 14:54