POMOCY
karo: kto jest dobry z rozszerzonej matmy

?
mam 40 zadan do rozwiązania z działu równania i nierówności
26 paź 19:50
Lukas:
To rozwiązuj...
26 paź 19:51
karo: sory, ale nie umiem
26 paź 19:54
Asay: To masz problem kolego/koleżanko, nie każdy musi mieć średnie wykształcenie.Teraz taka moda
jest, żeby mieć średnie i iść na studia.
26 paź 19:55
karo: pomożęsz

?
26 paź 19:55
Metis: Rozwiązuj sam. Możemy pomóc ale w problemach....
26 paź 19:56
Kamcio :): Zacznij rozwiązywać, jak będziesz miał jakieś problemy/wątpliwości to wstawiaj je tutaj, ale
nie licz na to że ktoś będzie za ciebie rozwiązywał zadania
26 paź 19:57
karo: −x
2+ax+16=0 ile ma rozwiązań

?
26 paź 19:57
karo: probowałam wszelkich sposobów, i już nie daje rady, kilka zadań rozwiązałam a reszta
26 paź 19:58
karo: −x2+ax+16=0 , mam obliczyc jakie ma rozwiązania
ale jak zacząć
26 paź 19:59
karo: delta wychodzi a2+64
26 paź 20:01
Mila:
Δ=a2+64>0 dla każdego a∊R⇔równanie −x2+ax+16=0 ma dwa różne rozwiązania dla a∊R.
26 paź 20:31
karo: ale skąd wiadomo ze delta jest wieksza od zera?
26 paź 21:09
Mila:
a2 ≥0 dla każdej liczby a , jesli dodasz do tego 64 to na pewno a2+64>0.
26 paź 21:10