matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Kamix:
Jak rozwiązać taką prostą granicę przy x dążącym do 0?
sin
2
x
lim
x
26 paź 19:44
ICSP:
sinx
= lim
* sinx = 1 * 0 = 0
x
26 paź 19:45
Kamix:
Taka oczywistość.. Dzięki!
26 paź 19:47