matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podnoszenie do potegi
Piotr Panga:
wyrazenie: 6x+8y−12z=2a−7b+3c obustronnie podniesione do kwadratu to: (6x)
2
+(8y)
2
−(12z)
2
=(2a)
2
−(7b)
2
+(3c)
2
czy (6x+8y−12z)
2
=(2a−7b+3c)
2
?
26 paź 18:35
Eta:
Wersja 2/
26 paź 18:54