Całeczka
Magik: Rzuci ktoś okiem na to dziwadło?

taka całeczka. Jak mogę to zrobić

e
x / e
2x
26 paź 16:39
Magik: ∫ex/e2x
26 paź 16:40
ICSP: Podstawienie t = ex
26 paź 16:42
Magik: dzięki mistrzu
26 paź 16:43
ICSP: znowu głupoty gadam
∫ e
−x dx = − e
−x + C
26 paź 16:43
Magik: właśnie cos nie wychodzilo jak tak robiłem , czyli mogę w ten sposób te potęgi odejmować?
i tak na szybko pochodna z x do potęgi −13 to będzie −13 x do potęgi 43
26 paź 16:46
ICSP: | | 1 | |
[ x−1/3 ]' = − |
| x− 4/3 |
| | 3 | |
26 paź 16:47