matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równań
ola:
⎧
x
2
+4y
2
−xy=10
⎩
xy−x−2y=−2
26 paź 16:38
ICSP:
Drugie równanie : xy − x − 2y + 2 = 0 x(y−1) − 2(y−1) = 0 (x−2)(y − 1) = 0 Czyli układ równań mogę zapisać równoważnie : x
2
+ 4y
2
− xy = 10 (x−2)(y−1) = 0 Dalej nie powinno już być problemów
26 paź 16:42