matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebuje pomocy z udowodnieniem uogólnionego prawa de Morgana
Baczi:
(A∩B∩C)'=A'∪B'∪C'
26 paź 15:52
Hurwitz:
(A∩B∩C)'=((A∩B)∩C)' = prawo de Morgana = (A∩B)'∪C'= prawo de Morgana = (A'∪B')∪C'=A'∪B'∪C'
26 paź 17:10