Algebra
Saizou :
mam znaleźć rzędy wszystkich elementów w grupie G
a) ℤ16={0,1,2...15} +16
czyli z tw. Lagrange'a mam że wystarczy szukać w podzielnikach liczby 16, czyli
1,2,4,8,16
rząd czyli ile razy musimy dany element powtórzyć żeby dostać element neutralny:
rz0=1
rz1=16
rz2=8
rz3=16
rz4=4
rz5=16
rz6=8
i tak dalej ta?
26 paź 15:04
Saizou : Znaleźć wszystkie elementy rzędu 12 w grupie ℤ
360
czyli
12•NWD(n,k)=n z tego wynika że n=12p i dalej nie mam pojęcia
26 paź 16:12
Saizou : up....up.....up....
26 paź 19:45
Lukas: 7... 7.....7
26 paź 19:49