Statystyka, średnia arytmetyczna, odchylenie standardowe.
Ewka: W grupie 120 osób które były klientami biura podróży 65% pojechało do Grecji, 45% do Turcji, a
25% w oba te miejsca.
a) ile osób nie pojechało ani do Grecji ani do Turcji.
b) podaj liczb osób która odwiedziła 2 miejsca, jedno oraz nie pojechała nigdzie i oblicz
średnią arytmetyczną liczby wyjazdów jedne osoby z grupy
c) oblicz odchylenie standardowe od średniej liczby wyjazdów, zaokrąglij do 1 liczby po
przecinku.
POMOCY!
26 paź 14:15
PW:
Ewka, chociaż policz te procenty − ile osób pojechało do Grecji, ile do Turcji, a ile
w oba te miejsca:
|G| = ...., |T| = ..., |G∩T| = ...
26 paź 14:50