granice ciągu
kyrtap: granice ciągów:
an = (n+3)(2n+1)
26 paź 13:52
kyrtap: ∞
26 paź 13:53
ICSP: ∞
26 paź 13:58
Tadeusz:
| n+3 | | | |
| = |
| ... resztę "domaluj" −  |
| 2n+1 | | | |
26 paź 13:58
Tadeusz:
| | 0,5(2n+1)+2,5 | | 2,5 | |
albo an= |
| =0,5+ |
| |
| | 2n+1 | | 2n+1 | |
26 paź 14:10
Eta:
| | a*n | |
albo  jeżeli stopnie licznika i mianownika są równe : |
| |
| | b*n | |
26 paź 14:16
J :
... a gdzie tutaj jest iloraz..? ...
26 paź 14:19
ICSP: Jak dla mnie to iloczyn dwóch wielomianów
26 paź 14:22
J :
....dokładnie...
26 paź 14:23
Tadeusz:
... niby tys prawda−
26 paź 14:31