Wyznacz
Bartek : Siemka
Mam problem z zadaniem
f(x)=−1−2/x+4
Narysuj, wyznacz dziedzinę, zbiór wartości, miejsca zerowe i monotoniczność
26 paź 13:34
Kacper:
popraw zapis
26 paź 13:35
26 paź 13:47
J :
.. i gdzie masz problem...?
26 paź 13:49
Bartek : Mam problem z narysowaniem funkcji dokładniej o to −1−
26 paź 13:52
Metis: Translacja o wektor...
26 paź 13:55
J :
| | 2 | |
....rysujesz f(x) = − |
| ... i przesuwasz o wektor v = [−2.−1] |
| | x | |
26 paź 13:56
Bartek : nie wiem czy o 1 w górę czy w dół?
26 paź 13:56
Metis: I odbicie symetryczne względem OX
26 paź 13:56
Bartek : czyli w dół o jeden, dzięki
26 paź 13:57
Metis: @J na pewno o wektor [−2, −1] ?
26 paź 14:02
J :
....sorry..., v = [−4.−1] ...
26 paź 14:05
Metis:
26 paź 14:08