| 2x3 − 3x2 + 5 | ||
4a) | ||
| x2+1 |
| 2x3 − 3x2 + 5 | ||
limx→∞ | = | |
| x2+1 |
| |||||||||||||||||
= limx→∞ | = ∞ | ||||||||||||||||
|
| 2x3 − 3x2 + 5 | ||
limx→−∞ | = −∞ | |
| x2+1 |
| 2x3 − 3x2 + 5 | 1 | |||
limx→∞ ( | * | ) = | ||
| x2+1 | x |
| 2x3 − 3x2 + 5 | ||
limx→∞ ( | = 2 | |
| x3+1 |
| 2x3 − 3x2 + 5 | ||
= limx→∞ | − 2x | |
| x2+1 |
| 2x3 − 3x2 + 5 − 2x3 − 2x | ||
= limx→∞ | = | |
| x2+1 |
| − 3x2 −2x + 5 | ||
= limx→∞ | = −3 | |
| x2+1 |
| √x2+1 − √x+1 | ||
limx→0 | = | |
| 1−√x+1 |
| √x2+1 − √x+1 | (1+√x+1)(√x2+1 + √x+1 | ||
* | = | ||
| 1−√x+1 | (1+√x+1)(√x2+1 + √x+1 |
| [(x2+1)−(x+1)](√x2+1 + √x+1) | |
= | |
| [1−(x+1)](√x2+1 + √x+1) |
| (x2 − x )(√x2+1 + √x+1) | |
= | |
| −x(√x2+1 + √x+1) |
| x(x−1)(√x2+1 + √x+1) | |
= | |
| −x(√x2+1 + √x+1) |
| (x−1)(√x2+1 + √x+1) | ||
= | (przy ( x→0)) = | |
| −x(√x2+1 + √x+1) |
| (0−1)(√02+1 + √0+1) | −1*(1+1) | |||
= [ | ] = | = 1 | ||
| −0(√0+1 + √0+1) | −(1+1) |