Liczba (pierwiastek z 3 + pierwiastek z 7) do kwadratu, jest równa:
Anka: Liczba (pierwiastek z 3 + pierwiastek z 7) do kwadratu, jest równa:
A. 10
B. 58
C. 2 pierwiastek z 21 + 10
D. 2 pierwiastek z 10 + 10
26 paź 00:54
Eta:
(a+b)2=a2+2ab+b2
a=√3 , b= √7
(√3+√7)2= .......
odp: C
26 paź 00:57
Domel: No to zapisz poprawnie i popatrz
(
√3 +
√7)
2 =


Czy to nie jest (a + b)
2 
26 paź 00:57
Domel: Hej
Eta − daj Ance pomyśleć bo jej całkiem szare komórki obumrą
26 paź 01:00
Eta:
Hej
Domel
−− przecież nie napisałam gotowca !
26 paź 01:02
Domel: No a podpowiedź punktu C to chyba z rozpędu − a poza tym co tam − rzadko tu ostatnio
bywałem i zamiast się spierać wolę rozdawać miłym paniom
26 paź 01:08
Eta:
Dzięki
26 paź 01:10