Geometria Analityczna
Matik: Okręgi x2+y2=9 i (x−3)2+(y−3)2=4 przecinaja sie w punktach P i Q. Oblicz sumę odległości
punktów P i Q od początku układu współrzędnych
25 paź 23:21
mto: w czym problem ?
25 paź 23:38
Eta:
A no .... brak
gotowca
25 paź 23:39
Lukas:
Nie dawać gotowców !
25 paź 23:40
mto:

tak to wygląda na rysunku chyba wiesz dlaczego ?
r
1=3,
r
2=2
układ równań, dwie niewiadome 2 równania, jedziesz
25 paź 23:41
Matik: y2 = 475/30
co dalej ?
26 paź 00:15
Eta:

o: x
2+y
2= 9 r=3 S(0,0)
|PO|=|PQ|=
r=3
|PO|+|QO|= 3+3=9
i to wszystko
26 paź 00:26
Eta:
Oczywiste , poprawiam chochlika
3+3=
6
26 paź 00:32
Glupek: Skąd wiemy, ze PO=PQ?
23 lut 19:27