fd
algebra: Ile roznych dzial´n wewnetrznych mozna okreslic w zbiorze zawierajacym:
a)jeden element
b)n elementów
a) A = {a} f: A x A −−>A
AxA = 1, 1 działanie wewnętrzne i 1 działanie przemienne
b)A = {a,...,a
n,n∊N}
f: A x A −−> A
n
n2 działan
| | n(n+1) | |
dobrze to zapisałem, jedynie nie rozumiem czemu n |
| przemiennych ma n elementów ? |
| | 2 | |
25 paź 21:49
algebra: ?
25 paź 22:10
b.: jedyne czego nie rozumiem, to pytania na końcu

zapis w 2. i 3. linijce od końca jest wprawdzie niedobry, ale domyślam się, co miało być:
n
n2
n
n(n+1)2
26 paź 00:17
algebra: aha a mógłbyś wyjaśnić skąd te drugie rozwiązanie ? Bo pierwsze to wiem.
27 paź 13:25
algebra: ?
27 paź 15:30
algebra: ?
27 paź 19:00