ostrosłupy
cntrl: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym wysokość podstawy oraz wysokość ostrosłupa mają długość 6
cm. Wyznacz cosinus kąta między sąsiednimi ścianami bocznymi
25 paź 20:52
Eta:

H=h
p=6 ⇒ a= .......... =4
√3 oraz |OB|=4
Z tw. Pitagorasa w ΔOBW wyznacz długość "b"
z tw. Pitagorasa w ΔBFW wyznacz długość
hb
z podobieństwa ΔABE i BFW ( lub z pola) wyznacz długość
|AE|
i z tw. cosinusów w trójkącie ACE wyznacz cos
α=...
Daj coś od siebie , dokończ .........powodzenia
25 paź 21:32
cntrl: Dziękuję!
25 paź 21:51
Eta:
25 paź 21:55
pigor: ... albo ja nie umiem liczyć, albo dane są ...

tak brzydkie, że ...
25 paź 22:00
Eta:
@
π...
Dane, jak to dane .... nie ma 'brzydkich" , tak jak kobiet

Brzydkie ... to były wczoraj Twoje słowa skierowane do mnie

Wracając do zad..... rachunki niezbyt przyjazne
25 paź 22:20
pigor: ..., niech będzie jak mówisz, ale zostanę
jednak przy swoim określeniu no i tyle ...

.
25 paź 23:00