matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenie w = x ma taką sama wartość w punkcie x_0 co wyrazenie
FHA:
x+2
Wyrażenie w = x ma taką sama wartość w punkcie x
0
co wyrazenie W
1
(x) =
x+3
25 paź 20:48
FHA:
Oznacza to że x
0
=
25 paź 20:48
===:
x+2
x=
x+3
25 paź 21:06
Mila:
Rozwiąż równanie :
x+2
=x
x+3
x
1
=−1−
√
3
lub x=−1+
√
3
25 paź 21:09