matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
Rocky:
Rozwiąż równania: a) x
−3/4
=
1
8
b) x
−3/4
=
√
2
4
25 paź 20:30
Mila:
(x
1
4
)
−3
=2
−3
⇔ x
1
4
=2 /
4
x=2
4
x=16 Drugie rozwiąż w podobny sposób
25 paź 21:25