Oblicz ostrosłu prawidłowy czworokątny i trójkątny
kasek: Zad.1
Oblicz pole całkowite i objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego,w którym krawędź boczna o
dł. 18cm., tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 45 stopni
Zad.2
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego,w którym
krawędź podstawy ma dł. 18cm.,a ściana boczna tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 60 stopni
25 paź 19:37
dero2005:

Zad 1
l = 18
H = 9
√2
h
s2 = H
2 + (
13h
p)
2
h
s = 9
√3
25 paź 22:54
dero2005:

a = 18
H = 9
√3
h
s =
√h2 + a24 = 18
P
c = a
2 + 2a*h
s =
25 paź 23:03