Przesuwanie wykresu funkcji
ola983: Przesuwając odpowiednio wykres funkcji fx=−x2, naszkicuj wykres funkcji g(x)= f(x−2)+3
Czyli mam narysować wykres funkcji, jedynie przesunięty o 2 jednostki w prawo i 3 do góry (z
ramionami paraboli skierowanymi w dół)
Czy dobrze zrozumiałam?
25 paź 19:15
Lukas:
−(x−2)2+3
25 paź 19:17
===:
nawet bardzo −
25 paź 19:17
5-latek: −(x−2)2+3 to nie jest zapis funkcji
Nie to ze sie czepiam ale jako student powinienes to wiedziec .
25 paź 19:21
ola983: Jestem w 1 klasie LO i szykuję się do olimpiady (nie mam tego jeszcze w programie), więc
byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mógł mi to krok po kroku wytłumaczyć
25 paź 19:26
5-latek: Olu moja uwaga byla nie do Ciebie

Ty dobrze zrozumialas
25 paź 19:30
Lukas:
mogę ją nawet zapisać
f(♥)=−(♥−2)2+3
i to też jest funkcja...
25 paź 19:31
5-latek: Tak to teraz jest funkcja .
Naprawde bez urazy proszse
25 paź 19:37
5-latek: A jak robisz takie serduszka ?
Mozesz napisac ?
25 paź 19:38
Aza:
klik "inne'' ( na dole masz "karty"
♥ ♣ ♠ ♥ ♦ ♥♥♥
Pozdrawiam "małoletniego"
25 paź 19:42
Lukas:
Włączony numLk lewy alt+3
25 paź 19:46
5-latek: dziekuje bardzo
25 paź 19:49
Janek191:
26 paź 07:03