matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw w postaci potęgi a do x
Marta:
Przedstaw w postaci potęgi a
x
a)
√
8
2
b)
√
2
√
2
c) 8
3
√
32
Błagam pomóżcie
25 paź 19:04
===:
2
3/2
a)
=2
3/2−1
=2
1/2
2
1
pozostałe sama
25 paź 19:21
Metis:
c)8*
3
√
32
= 16*2
2/3
=2
4
*2
2/3
= ...
25 paź 19:25
Marta:
Super, dziękuję za pomoc!
25 paź 19:39