matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj dla jakich a i b funkcja ma dwie asymptoty pionowe x=1 i x=-5
Paweł:
x
2
+bx+a
f(x)=
x
2
+ax+b
25 paź 18:49
===:
było niedawno mianownik (x−1)(x+5)
25 paź 18:55
Paweł:
dzięki
25 paź 19:06