funkcje
zadanie: Pokazac, ze granica nie istnieje. ((x,y)→(0,0))
| | 1 | | 1 | |
Niech x=rcosα, y=rsinα. (r→0+) Wowczas lim sin |
| =lim sin |
| |
| | r2(cos2α+sin2α) | | r2 | |
| | 1 | |
czy to wystarczy? (bo granica lim sin |
| nie istnieje). |
| | x | |
25 paź 17:49
zadanie: ?
25 paź 18:30
Hurwitz: Lepiej wskazać dwa ciągi (xn,yn) → (0,0), dla których ciągi wartości będą zbiegać do dwóch
różnych granic.
25 paź 18:34
zadanie: no wlasnie nie wiem jakie
25 paź 18:53
zadanie: mam jeszcze problem z taka granica ((x,y)→(0,0))
25 paź 19:38
zadanie: ?
25 paź 20:46
zadanie: ?
25 paź 22:02
zadanie: ?
26 paź 00:09
zadanie: a jak bedzie w tych granicach?
26 paź 00:35