matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz przybliżoną wartość logarytmu
MaggieM:
Oblicz przybliżoną wartość logarytmu, przyjmując, że log2 ≈ 0,301. a) log20 b) log8
1
c) log
5
d) log0,25
25 paź 17:18
Aza:
log20= log10+log2= 1+log2=......... log8= log2
3
= 3*log2=...........
1
2
log
= log
= log2−log10= ...............
5
10
1
log0,25=log
= log2
−2
= −2*log2=.......
4
25 paź 17:22
52:
a)log20=log2*10=log2+log10=... b)log8=log2
3
=3log2=...
2
c)log
=log2−log10=...
10
1
d)log
=log 2
−2
=−2log2=...
4
25 paź 17:23
52:
xD
25 paź 17:23
hchch:
24 paź 20:20