logarytmiczna dowod
gad: funkcja logarytmiczna dowod
Uzasadnij ze log32 * log310 * log3100 > 4 prosze o pomoc
25 paź 16:38
Aza:
log310 >2
log3100=2log310 >4
log32>1
wniosek:........................
25 paź 16:57
ICSP: log
3 2 > 1 ?
25 paź 17:00
gad: jest to napewno prawidlowe wykazanie?
25 paź 17:00
Aza:
Poprawiam
| | log2 | | 0,3010 | | 3 | |
log32∊(0,1) −−− ułamek = |
| = |
| ≈ |
| |
| | log3 | | 0,4771 | | 5 | |
25 paź 17:09
Aza:
log
32*log
310*2log
310 = 2log
32*log
310*log
310
log
310> log
39 =2
2log
32= log
34>log
33=1
wniosek: .................
25 paź 17:17