matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Józef:
Oblicz:
3
√
−i
25 paź 13:54
Majka:
Halo
26 paź 00:05
Majka:
Przyłączam się do pytania
26 paź 00:05
razor:
π
π
|−i| = 1, −i = cos(−
)+isin(−
)
2
2
π
−
+2kπ
2
π
−
+2kπ
2
3
√
−i
= {z
k
:
3
√
1
(cos
+isin
), k = 0,1,2}
3
3
Podstawiamy i liczymy
26 paź 00:09