matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc
mezzo:
Dane sa funkcje f(x)= 2
x−1
i g(x)= 2x+3 . rozwiaz nierownosc f(g(x))−5*f(x+2)+4>0
25 paź 12:54
===:
2
2x+3−1
−5*2
x+2−1
+4>0 2
2x+2
−5*2
x+1
+4>0 2
x
=t gdzie t>0 4t
2
−10t+4>0 2t
2
−5t+2>0 itd−
25 paź 13:35