wartość bezwzględna
wartość bezwzględna: Znajdź wszystkie liczby całkowite spełniające równanie:
25 paź 12:42
ICSP: 1. Dziedzina
| | |x| | |
2. Zauważ, ze |
| może przyjąć wartość tylko 1 albo −1, stąd jedynymi opcjami są opcje : |
| | x | |
x − 1 = 1 albo x − 1 = −1
Policz x i sprawdź czy spełnia równanie.
25 paź 12:45
wartość bezwzględna: x=0 lub x=2
| | I2I | |
0 nie należy do dziedziny P = |
| *(2−1)=1*1=1 L=−1 |
| | 2 | |
P≠L więc 2 nie jest rozwiązaniem tego
równania
25 paź 12:53
ICSP: wniosek ?
25 paź 12:54
wartość bezwzględna: Brak rozwiązań.
Dzięki za pomoc. Zrobiłem podobnie i chciałem się upewnić, czy poprawnie rozwiązałem
25 paź 12:56