log(9)5*log(25)27=
Sara: log(9)5*log(25)27= liczby w nawiasie sa przy podstawie
wychdzi mi coś takiego, ale nic z tego dalej obliczyc nie mozna..
25 paź 11:59
razor: | | log5 | | 3log3 | | 3 | | 1 | | 3 | |
... = |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 2log3 | | 2log5 | | 2 | | 2 | | 4 | |
25 paź 12:06
Sara: aa no faktycznie... dziękuje
25 paź 12:11
Sara: a taki przykład..
log(5)22−log(25)121−log(√2)√10 =
25 paź 12:15
Sara: wychodzi mi
| log22 | | log121 | | log √10 | |
| − |
| − |
| |
| log5 | | log25 | | log √5 | |
25 paź 12:16
25 paź 12:16
Sara: no jakoś ich tam nie widze..
25 paź 12:19