a
resza: | | e1/xx + e1/x | |
Mam równanie: |
| =0 |
| | x | |
Czy powinienem to pomnożyć przez x
2, czy mogę tak zostawić?
25 paź 10:00
resza: to zadanie na monotoniczność funkcji czyli potem trzeba rysować schemat z miejscami zerowymi
25 paź 10:01
razor: e1/xx+e1/x = 0 i x ≠ 0
e1/x(x+1) = 0
e1/x = 0 − sprzeczność lub x = −1
25 paź 10:06
resza: Tak, znam ten wynik ale chodzi mi o to czy nie trzeba usunąć x na dole? Potem muszę przecież
narysować przybliżony wykres funkcji (to jest pochodna od xe1/x).
25 paź 10:13
25 paź 10:29
Hurwitz: Najpierw treść, potem myślenie...
25 paź 10:52