log5*log20=(log2)^2
Sara: log5*log20=(log2)2
teraz to nwm z jakeigo wzoru skorzystać o.O nie moge niczego wymyślic...
24 paź 22:09
5-latek: log20= log(4*5)= log4+log5
log4= log22
24 paź 22:13
52: A jakie jest polecenie? Udowodnij ?
24 paź 22:13
Sara: log5*log20+(log2)2 przepraszam

tam ma byc plus nie równa sie

trzeba obliczyc
24 paź 22:15
Sara: log5*log20+(log2)2 *
24 paź 22:16
Eta:
log20= log4+log5= 2log2+log5
log5(2log2+log5)+log22= log25+2log5*log2+log22= (log5+log2)2= ...=1
24 paź 22:22
Sara: | | log5 | | log33 | |
a nie da sie jakos tego zrobic z |
| * |
| ? bo to jest ze |
| | log32 | | log52 | |
wzoru..ale dalej nic nie wychodzi
24 paź 22:25
Sara: pomyłka to ostatnie nie to tego zadania jest...
24 paź 22:26
Sara: Eta: ..to jakies za bardzo zagmatwane, wydaje mi sie że musi być na to inny prostszy sposób
24 paź 22:29
Eta:
Jakie "zagmatwane"?
24 paź 22:32
ZKS:
W którym miejscu to jest zagmatwane? Przecież to najprostszy sposób.
24 paź 22:34
Eta:
24 paź 22:35
ZKS:
Chyba trzeba będzie jeszcze podać wzory z jakich się korzysta.
24 paź 22:36