matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz granice funkcji
Szymon:
x
3
+3x+2
lim x→1
x
2
−2x+1
24 paź 17:15
pigor:
...,
x
3
+3x+2
x
3
+3x+2
lim
x→1
= lim
x→1
±
=
x
2
−2x+1
(x−1)
2
1+3+2
6
=
=
= ±
∞
±1−1
±0
24 paź 19:11
Szymon:
źle
ma wyjść 3
24 paź 21:09
pigor:
..., nie wierzę, a dobrze masz przepisaną całkę
25 paź 21:54
Eta:
π ..
a gdzie tu jest
całka
?
25 paź 22:27