Zespolone
bcd: [C[Mam przedstawić graficznie zbiór

]
U={z∊C: |z
2+4|≤|2i−z|}
No i...
Gdzieś chyba czai się ogromny błąd! :<
|z−2i||z+2i|≤|−1(z−2i)| ⇔|z−2i|(|z+2i|−1)≤0 dla:
1
0 z=2i 0≤0 (spełnione)
2
0 dla z≠2i |z+2i|−1≤0
|z−(−2i)|≤1
To by przedstawiało koło o środku w pkt. z
0=(0,−2i) i o promieniu r.
Ale chyba nie tak ma być (
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%7Cz%5E2%2B4%7C%E2%89%A4%7C2i-z%7C+ )
Pomoże ktoś?
24 paź 15:02
bcd: Cóż, wyjątkowo muszę powiedzieć, że wolfram wyświetla dziwne, złe rzeczy.
24 paź 15:23
J :
⇔Iz+2iI * Iz−2iI ≤ Iz−2iI ⇔ Iz−2iI = 0 lub [ Iz−21I >0 i Iz+2iI ≤ 0 ] ...
.... Iz−2iI = 0 ... zbiór jednoelementowy : z = 2i
.....[ Iz−2iI >0 i Iz+2iI ≤ 0 ] .. koło o środku z0 = − 2i i promieniu r = 1
24 paź 15:27
J :
24 paź 15:29
J : ...ostatnia linijka... Iz−2iI > 0 i Iz+2iI ≤ 1 .... oczywiście
24 paź 15:33
bcd: Czyli jest poprawnie. Ogromne dzięki,
J.
24 paź 15:35