matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz a i b, tak dla których funkcja ma asymptoty pionowe x=-3, x=2
Paweł:
x
2
+2x+6
f(x)=
x
2
+ax+b
24 paź 13:32
J :
.x
2
+ ax + b = (x−2)(x+3) ..... czyli: a = 1 , b = − 6
24 paź 13:36
Adamk141:
dzięki, głupio się przyznać, że na to nie wpadłem
24 paź 13:39