f
logiczny: Ile podzbiorów ma każdy z wymienionych zbiorów?
a) E = {x : x∊N , x jest wielokrotnością liczby 4 i x < 50}
E = {0,4,8,12,16,20,24,28,32,36,40,44,48}
0 ∊ N
b) F = {2 + (−1)n : n∊N}
F = {1,3}
c) G = {3z + 1 : z∊Z i |z| < 4}
G = {−8,−5,−2,1,4,7,10}
d) H = ∅
e) I = {∅}
f) J = {∅,{∅}}
g) K = {∅,∅,∅}
jak to się liczby, podzbiorów czyli czego ? dzięki, wypisałem już elementy tych zbiorów.
23 paź 23:12
Janek191:
a ) x = 4n < 50 ⇒ n = 12
Co to jest zerokrotność ?
23 paź 23:15
Janek191:
a) Liczba podzbiorów : 212
23 paź 23:17
Janek191:
b) Liczba podzbiorów : 22 = 4
23 paź 23:18
logiczny: to czyli podzbiory liczy się ze wzoru na zbiory potęgowe ?
23 paź 23:24
logiczny: w przypadku d) jest 20 = 1 ?
23 paź 23:25
logiczny: ?
23 paź 23:28
Janek191:
Zbiór pusty nie ma podzbiorów.
24 paź 07:40