.
Ewelinka:
co oznacza symbol pochodnej do kwadratu(czyli d
2)

drugą pochodną?
23 paź 22:52
Janek191:
f ''
23 paź 22:55
Ewelinka: czyli druga pochodna nie spotkałam się z takim zapisem.
23 paź 22:56
Janek191:
Na studiach technicznych często korzysta się z takiego symbolu
23 paź 23:02
Ewelinka: powiedz mi co tym wzorem na górze się liczy.
| | dvz | |
bo az= |
| wiem co robi. |
| | dt | |
24 paź 10:06
Ewelinka: | | |an| | |
i co robi wzór α=arctg |
| |
| | at| | |
jak liczyć funkcje cyklometryczne w tym wzorze

(jak czytać wartość arctg czy innych arc z
tablic)
No bo u mnie nie ma żadnych funkcji kołowych w tablicach matematycznych
24 paź 10:14
J :
.."wzorem na górze" liczy się drugą pochodną funkcji z(t) ..
... wzór α = arctgA ... zwraca wartość kąta α, dla którego tgα = A
24 paź 10:22