matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy pilne
amadeusz:
Dobrze doprowadziłem do zcałkowania?
dy
dx
=4xy
dy
dx
=4xy /*dx dy=4xydx /:y
dy
y
=4xdx /*∫ bo ponoc ma być
dy
y
=
4dx
x
tylko nie wiem jak to zrobić.. bo mnie się wydaje że to powyżej jest dobrze..
23 paź 21:51