matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta całka .
adaminh:
∫ sin (2x) dx = ? Jak to obliczyć?
23 paź 20:50
Janek191:
∫ sin 2x dx = − 0,5 cos 2x + C
23 paź 20:58
Hurwitz:
Odgadnij. Pochodną jakiej funkcji jest sin2x? Ewentualnie podstaw t=2x.
23 paź 20:58