matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przesunięcie funkcji trygonometrycznej
tabaluga95:
π
jakie będzie miejsce zerowe funkcji y=sin2(x−
)
6
23 paź 20:39
3Silnia&6:
π
2(x−
) = kπ , k ∊ C
6
π
kπ
π
2x − 2*
= kπ => x =
+
6
2
6
23 paź 20:59