matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Loonger:
Oblicz:
3
√
5√2 − 7
− √2=
23 paź 19:24
Janek191:
... = − 1
23 paź 21:31
Eta:
Zauważ,że (
√
2
−1)
3
= 2
√
2
−3*2+3
√
2
−1= 5
√
2
−7 to: ....=
3
√
(
√
2
−1)
3
−
√
2
=
√
2
−1−
√
2
= −1
23 paź 21:40