pierwiastki
bozenna: pierwiastek z170 +pierwiastek z80 − pierwiastek z 28 − pierwiastek z 180
13 lis 23:41
Godzio: √170+√80+√28+√180= √170+4√5+2√7+6√5=√170+2√710√5=
√5(√34+10) +2√7 da sie bardziej ?
13 lis 23:56
del: w komputerze jest kalkulator
a jesli chcesz to obliczyc pisemnie.... polecam rozbic te liczby na iloczyny mniejszych liczb
14 lis 00:00
bozenna: Godziku ale przecież tam jest znak minus pierwiastek z 28 i minus pierwiastek z 180
14 lis 00:12
Godzio: a no to odejmij w takim razie

√170+4√5−2√7−6√5=
√170−2√7−2
√5=
√5(
√34−2)−2
√7
14 lis 00:25
Kazia: p3(−128)
12 lis 19:35
ja: √48
18 wrz 15:03
Ajtek:
√48=√16*3=4√3
18 wrz 15:05