Przeprowadź dyskusję rozwiązalności równania |mx| + x = m w zależności od parame
kams: Przeprowadź dyskusję rozwiązalności równania |mx| + x = m w zależności od parametru m
23 paź 18:12
kams: −mx + x=m lub mx+x=m
x= − m/m−1 lub x= m/m+1
m≠1 m≠−1
CO DALEJ?
23 paź 18:32
kams: −mx + x=m lub mx+x=m
x= − m/m−1 lub x= m/m+1
m≠1 m≠−1
CO DALEJ?
23 paź 18:32
obrzezany: jeżeli przyjmujesz ,że m<0 to dlaczego tylko pod wartością bezwzględna a nie po prawej stronie
równania również?
−mx + x = −m chyba tez powinno się znaleść
23 paź 18:37
kams: faktycznie, i co dalej?
23 paź 18:42