matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej sześcianu, którego przekątna ma 45
mango:
23 paź 17:59
Janek191:
a
√
3
= 45 / :
√
3
3*15
a =
= 15
√
3
√
3
więc V = a
3
= ( 15
√
3
)
3
= ... P = 6 a
2
= 6*(15
√
3
)
2
= ...
23 paź 18:06