matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości parametr m
K:
(m−1)*x+m−2>0 ∧ x∊(2,
∞
)
23 paź 17:25
Janek191:
( m − 1)*x + m − 2 > 0 ( m − 1)* x > 2 − m ; m ≠ 2
2 − m
x >
m − 1
więc
2 − m
= 2
m − 1
2 − m = 2*( m − 1) 2 − m = 2 m − 2 4 = 3 m
4
m =
3
=========
23 paź 18:56