matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sdf
zespolony:
Dobrze policzyłem deltę ? iz
2
+ (4 − 5i)z − 11 + 3i = 0 Δ = (4 − 5i)
2
− 4i(−11 + 3i) Δ = 16 − 40i − 25 + 44i + 12 Δ = 3 + 4i
√
Δ
=
√
3 + 4i
dobrze ?
23 paź 17:15
Proceder:
wygląda,że dobrze
23 paź 17:16