matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprościć wyrażenie a nastepnie obliczyc jego wartosc dla x = - p2
Daria94:
Proszę pomóżcie !
nie ogarniam tego zadanie
Uprość W=(x−2)
3
−(2x+1)
3
−(3x−2)(3x+2) a następnie oblicz jego wartość dla x = − p 2
23 paź 16:48